Työpaja mediataiteilijoille: Writing for the audience

Työpaja mediataiteilijoille: Writing for the audience
Lauantaina 25.5.2024 klo 11-13.30 ja klo 14.30-17
MUU Helsinki nykytaidekeskus, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, Helsinki

Kuinka viestiä ideasi ja ajatuksesi yleisölle, olivatpa he sitten rahoittajia, näyttelyiden tai taidekilpailujen tuomaristoa, tiedottajia tai näyttelyssä ja tapahtumissa vierailevaa yleisöä? Taiteilijajärjestö MUU ry:n ja Suomen valotaiteen seura FLASH:n tuottama kaksiosainen työpaja koostuu keskusteluista ja käytännön harjoituksista, jotka motivoivat taiteilijaa pohtimaan tekstiä lukevan yleisön näkökulmasta.

Työpajan ensimmäisen osan muodostavassa keskustelussa selvitetään erilaisten yleisöjen tarpeita ja tutkitaan hyvän tekstin ominaisuuksia. Keskustelua johtaa Mia Kivinen (kuraattori / FLASH) ja siihen osallistuvat John Gayer (taiteilija, kriitikko / MUU) ja Melanie Orenius (museolehtori, Amos Rex). Toinen osa koostuu lyhyistä ja yksinkertaisista kirjoitusharjoituksista, joita ohjaa Taideyliopiston kielten opetuksen lehtori Laura Lehtinen. 

Kaikille mediataiteilijoille avoin ja maksuton työpaja on osa BOOKED 2024 -taiteilijakirjanäyttelyn oheisohjelmaa. Lue lisää ja ilmoittaudu 15.5.2024 mennessä MUU Helsinki nykytaidekeskuksen verkkosivuilla.

MUU Helsinki nykytaidekeskus on kansainvälinen ja monitaiteinen projektitila ja keskus, joka on omistettu taiteilijoille. Nykytaidekeskusta ylläpitävä MUU ry on vuodesta 1987 toiminut valtakunnallinen ja monitaiteinen monitaidejärjestö, joka edustaa ja edistää Suomessa uusia kuvataiteen muotoja, kuten media-, video-, valo-, ääni-, performanssi-, yhteisö- ja ympäristötaidetta.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 20 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.