Webinaari: Taiteilijan työttömyysturva

Webinaari visuaalisen alan taiteilijalle
Taiteilijan työttömyysturva
Keskiviikkona 13.3.2024 klo 16-18

Työttömyysturva aiheuttaa monelle taiteen tekijälle epävarmuutta ja haastavia tilanteita. Epäselvyyttä tuovat esimerkiksi määritelmät taiteellisen työskentelyn pää- tai sivutoimisuudesta, vaihtuvat apurahakaudet, vastaanotetut näyttelyajat tai teosmyynnin tuotot. Usein järjestelmä vaikuttaa epäreilulta taiteilijaa kohtaan.

Kaksituntisessa Taiteilijan työttömyysturva -webinaarissa kolme asiantuntijaa avaa työttömyysturvajärjestelmää taiteilijan näkökulmasta. Oikeudellista neuvontaa organisaatioissaan antavat Elisa Lientola (Taidemaalariliitto ry) ja Viivi Kuosa (Suomen Taiteilijaseura ry) keskittyvät osuudessaan työttömyysturvajärjestelmään ja työttömyysetuuksiin. Taideasiantuntija Anne Lehtelä käsittelee puheenvuorossaan Taiteen edistämiskeskuksen roolia taiteilijoiden työttömyysturvakysymysten kehittämisessä.

Webinaari on suomenkielinen ja järjestetään Zoom -alustalla. Webinaaritallenne on ilmoittautuneiden katsottavissa neljän kuukauden ajan. Tilaisuus on avoin kaikille Kuvataiteen talon jäsenorganisaatioiden taiteilijajäsenille.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt.

Viivi Kuosa (OTM) on vuodesta 2023 lähtien työskennellyt juristina Suomen Taiteilijaseurassa. Oikeudellisen neuvonnan lisäksi Kuosa osallistuu seuran kuvataidepoliittiseen vaikuttamistyöhön ja hoitaa julkisen taiteen kilpailuasiantuntijan tehtäviä.

Elisa Lientola on kuvanveistäjä ja lakiasiantuntija (HTK, hyvinvointioikeus, oikeusmuotoilija YAMK) joka on toiminut elokuusta 2023 alkaen Taidemaalariliiton toiminnanjohtajana ja oikeudellisena neuvojana. 

Anne Lehtelä työskentelee taideasiantuntijana taiteilijoiden työskentelyedellytysten kehittämisohjelmassa Taiteen edistämiskeskuksessa. Lehtelän työhön kuuluu taiteilijoiden toimeentuloa ja sosiaaliturvan kehittämistä käsittelevät tehtävät. Lehtelä on taustaltaan ammattikuvataiteilija.

Lisätietoa ja tiedustelut
Kuvataiteen talon tuottaja Helka Westö, helka@kuvataiteentalo.fi

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 19 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.