Webinaari: Moninaisuus osana taiteilijuutta ja taiteen tekemistä

Tanssija, koreografi ja taiteellinen johtaja Sonya Lindfors | Kuva- ja performanssitaiteilija Timo Tähkänen

Webinaari kuvataiteilijoille
Moninaisuus osana taiteilijuutta ja taiteen tekemistä
Tiistaina 23.5.2023 klo 9-11

Kuvataiteen talon kevään toisessa webinaarissa keskitytään moninaisuuteen. Miten varmistaa, että moninaisuus tulee huomioiduksi omassa taiteellisessa työssä, työryhmätyöskentelyssä ja kuratoinnissa? Millä tavoin vaikutamme muutoksen luomiseen, taiteellisten sisältöjen moninaisuuteen sekä taide- ja kulttuurikentän yhdenvertaisuuteen?

Webinaarin asiantuntijana kuullaan tanssijana, koreografina ja UrbanApa -yhteisön taiteellisena johtajana toimivaa Sonya Lindforsia, joka kertoo kuinka huomioi moninaisuuden omassa työssään. Luento-osuuden jälkeen taiteilija Timo Tähkänen kertoo urastaan ja kokemuksistaan kuva- ja performanssitaiteilijana. Tähkänen on seitsemän vuoden ajan työskennellyt drag alter egonsa kautta ja syventyy osana tohtoriopintojaan kuvataiteilijan queer-identiteettiin.

Webinaari on avoin ja maksuton kaikille Kuvataiteen talon jäsenorganisaatioiden taiteilijajäsenille. Tilaisuus järjestetään etäyhteyksin Zoom -alustalla.

Huomaathan, että kaikissa Kuvataiteen talon tilaisuuksissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt.

Vertaismentorointiohjelma ja webinaarit ovat osa Kuvataiteen talon ja sen jäsenorganisaatioiden yhteistä palvelukehitystyötä, jonka ensimmäinen vaihe kohdentuu taiteen tekijöille suunnattuihin palveluihin. Kehittämishanketta on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 20 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.