Työelämäopinnot Taideyliopiston Avoimella kampuksella

Kuva: Taideyliopisto, Veikko Kähkönen

Taideyliopiston Avoin kampus tarjoaa syksyllä 2024 vapaan taiteen kentän ammattilaisille suunnattuja maksuttomia työelämäopintoja. Opinnot järjestetään osana Kulttuurialan kestävä tulevaisuus – Jatkuvan oppimisen koulutus- ja palvelukokonaisuutta. Koulutustarjonnassa on paljon myös visuaalisen taiteen tekijöiden työtä tukevia sisältöjä.

Ilmoittautuminen Avoimen kampuksen syksyn 2024 opintoihin alkaa 6.8. ja päättyy 19.8. (tutkinto-opetukseen integroidut opinnot) tai 22.8.2024 (avoimen yon järjestämät opinnot). Taiteen vapaan kentän freelancereille suunnatut maksuttomat kurssit on merkitty alla olevaan listaan asteriskillä (*). Muut opinnot maksavat 15 euroa / opintopiste.

Työelämäopinnot syksyllä 2024

Luova uramuotoilu (2 op)
23.10.–27.11.2024*
Saat opintojaksolla uramuotoilun työkaluja, jotka tukevat ammatillisen identiteetin rakentumista ja urapolun suuntaamista. 
>> Lue lisää Opintopolussa

Osuuskunta luovan alan voimatekijänä (1–2 op)
23.10.–27.11.2024*
Saat ymmärryksen osuuskunnista ja käytännön taitoja niiden perustamiseen ja hallintaan.
>> Lue lisää Opintopolussa

Ajanhallinta tienä hyvinvointiin (1–2 op)
28.8.–9.10.2024
Ajanhallinnan avulla ehdit paremmin tekemään merkityksellisiä ja tärkeitä asioita – se on taitolaji, jota kannattaa harjoitella!
>> Lue lisää Opintopolussa

Taidealan freelancerin taloustaidot (1-2 op)
4.9.–31.12.2024*
Tutustu monipuolisesti taidealan taloushallintaan vierailevien asiantuntijoiden napakoilla verkkoluennoilla, joista voit koota 1–2 opintopisteen suorituksen.
>> Lue lisää Opintopolussa

Taiteilijan työ ja tulevaisuus (2 op)
5.9.–10.10.2024
Ota haltuun työkaluja tulevaisuusajatteluun sekä oman taiteilijapolun pohdintaan opintojaksolla, jossa tutustutaan työelämää ja yhteiskuntaa muovaaviin muutosvoimiin.
>> Lue lisää Opintopolussa

Introduction to Artificial Intelligence in Creative Practice (1–3 op)
24.10.–28.11.2024
Englanninkielinen kurssi johdattaa tekoälyn käyttöön ja sen kysymyksiin eri taiteissa.
>> Lue lisää Opintopolussa


Tutustu Taideyliopiston Avoimen kampuksen syksyn 2024 opetustarjontaan kokonaisuudessaan täällä.

Taideyliopiston Avoin kampus järjestää avointa yliopisto-opetusta, täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia sekä Taideyliopiston tutkinto-opiskelijoille yhteistä opetusta. Jatkuvan oppimisen koulutus- ja palvelukokonaisuus -hankkeessa kehitetään ja toteutetaan erityisesti kulttuurialan vapaan kentän toimijoille suunnattua työelämäkoulutusta ja -ohjausta syksystä 2023 alkaen. Uuden koulutus- ja palvelukokonaisuuden tavoitteena on vahvistaa taiteen vapaan kentän toimijoiden kykyä kehittää toimintaympäristöään kestävästi. 

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 19 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.