Taidemaalariliiton Teosvälitys Kaapelitehtaalla

Teosvälitys 2023. Kuva: Jussi Tiainen, Taidemaalariiitto ry

Taidemaalariliiton suosittu vuotuinen Teosvälitys -kuvataidetapahtuma täyttää 8.-17.3.2024 Kaapelitehtaan Merikaapelihallin kiinnostavalla nykytaiteella. Noin 1700 teoksen valikoima tarjoaa kattavan kuvan suomalaisen maalaustaiteen nykyhetkestä.

Teosvälitystapahtumaan osallistuu lähes 700 Taidemaalariliiton jäsentaiteilijaa. Edustettuina ovat useimmat tyylit ja tekniikat, ja mukana on niin uusia tulokkaita kuin tunnettujakin tekijöitä. Maksuton tapahtuma houkuttelee vuosittain Kaapelitehtaalle noin 20 000 vierailijaa. Teoksiin voi tutustua myös verkossa, mutta tapahtuma ja teokset on parhaimmillaan paikan päällä koettuina. 

1970-luvulta lähtien vuosittain järjestetty Teosvälitys on toiminut alun perin Valtion taideteostoimikunnan ja muiden kokoelmien teoshankintatilaisuutena. Vuodesta 1987 lähtien tapahtuma on ollut kokoelmien lisäksi avoin myös yksityisasiakkaille. Tilaisuus on järjestetty Kaapelitehtaalla vuodesta 1990 alkaen.

Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä liitolla on noin 1 550. Lisätietoa

Taidemaalariliiton Teosvälitys on Suomen suurin kuvataidetapahtuma. Teoksia voi hankkia myös korottomalla osamaksulla ja teoksen saa heti mukaan. Teoksia voi ostaa verkosta 23.2.–3.3.2024 jo ennen Kaapelitehtaan tapahtumaa. Lisätietoa

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 19 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.