Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö osaksi Kuvataiteen talon jäsenverkostoa

Ateljeesäätiön ylläpitämiä Werner Åström -ateljeetiloja Lemuntiellä Helsingissä. Kuva: Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö on suomalaisten kuvataiteilijoiden vuonna 1990 perustama säätiö, joka toimii kuvataiteilijoiden työskentelyedellytysten parantamiseksi hankkien ja vuokraten kuvataiteilijoille kohtuuhintaisia ateljeita, ateljeeasuntoja ja muita työtiloja.

Kotimaisten työskentelyedellytyksien lisäksi Ateljeesäätiö edistää taiteilijoiden kansainvälisiä työskentelymahdollisuuksia ylläpitämällä ulkomaanateljeetaloja ja vierasateljeeohjelmaa sekä tarjoamalla residenssivaihtoja. Säätiö toimii myös suomalaisten residenssien yhteistyöpisteenä ja kokoaa ja välittää tietoa suomalaisista residensseistä.

Ateljeesäätiö toimii valtakunnallisesti; säätiö ylläpitää kohteita Helsingissä, Espoossa, Turussa ja Kuopiossa. Lisäksi säätiö hallinnoi kahta ulkomaan ateljeetaloa Marbellassa, Espanjassa ja Grassinassa, Italiassa. Kaikkiaan säätiöllä on n. 330 taiteilijavuokralaista.

Lue lisää Ateljeesäätiön toiminnasta säätiön verkkosivuilta.

KUVATAITEEN TALON muodostaa maaliskuussa 2024 visuaalisen taiteen 19 merkittävää yhteisötoimijaa. Joukossa on niin taiteen esittämiseen keskittyviä galleriatoimijoita kuin alan asiantuntijaorganisaatioitakin. Yhteisöt edustavat alaa monipuolisesti kattaen osaamisellaan mm. taiteen välittäjätoimintaan, edunvalvontaan, tekijänoikeuksiin, julkiseen taiteeseen ja kansainvälisyyteen liittyvää erityisosaamista. 

Kuvataiteen talon kehittämistyön tavoitteena on hyödyntää jäsenorganisaatioiden osaamisresurssia; toimijat tuovat mukanaan erityisosaamisensa ja asiantuntijuutensa ja vaikuttavat siten talon palveluiden ja palvelusisältöjen muodostumiseen.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 19 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.