Suomen sarjakuvaseura Kuvataiteen talon jäseneksi

Syyskuisin järjestettävä Helsingin sarjakuvafestivaali on Suomen kansainvälisin sarjakuvatapahtuma. Kuva: Joonas Kohonen

Suomen sarjakuvaseura ry on sarjakuvakulttuurin keskusjärjestö, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen sarjakuvan tietämystä ja tuntemusta sekä sarjakuvanlukutaitoa. Sarjakuvaseura pyrkii toiminnallaan parantamaan suomalaisen sarjakuvan näkyvyyttä niin ulkomailla kuin kotimaisellakin kulttuurikentällä.

Suomen sarjakuvaseura on perustamisvuodestaan 1971 asti toiminut sarjakuvan tekijöiden, lukijoiden, keräilijöiden, kriitikoiden, kääntäjien ja tutkijoiden yhdistyksenä.

Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Sarjainfo -lehteä, joka on ainoa alan toimintaan keskittyvä lehti Suomessa. Syyskuisin järjestettävä Helsingin sarjakuvafestivaali on Suomen kansainvälisin sarjakuvatapahtuma. Vuosittain jaettava Puupäähattu -palkinto tuo tunnustusta ansioituneille sarjakuvataiteilijoille. 

Sarjakuvaseuran ylläpitämä Sarjakuvakeskus on sarjakuva-alan kulttuurikeskus, joka järjestää työpajoja, tapahtumia ja kursseja aikuisille, nuorille ja lapsille.  Opetusta tarjotaan aloittelijoista ammattilaistasolle asti ja opettajina toimii sarjakuvataiteilijoita ja taidekasvattajia.

Suomen sarjakuvaseuran jäsenhakemus hyväksyttiin Kuvataiteen talon hallituksen syyskuisessa kokouksessa. Seuran jäsenyyden myötä Kuvataiteen talon jäsenorganisaatioiden joukko kasvaa 18 organisaatioiden suuruiseksi.

Lue lisää
Suomen sarjakuvaseuran verkkosivut

Kuvataiteen talo

on 18 kuvataideorganisaation yhteistyöhanke, jonka tarkoituksena on luoda kuvataiteen alaa uudistavaa yhteistyötä, toimintamalleja ja palveluita sekä mahdollistaa organisaatiot yhteisen katon alle kokoava toimitilaratkaisu. Talo koostuu alan johtavista taiteilijavetoisista toimijoista ja se onkin ensisijaisesti kuvataiteilijoiden talo.