#StopHatredNow 2023 kylvää muutoksen siemeniä taide- ja kulttuurikentälle

Interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta #StopHatredNow järjestetään 15.-19.5.2023. Tänä vuonna uutta diskurssia luovan tapahtuman teemana on Rooting Change – Muutoksen juurruttaminen.

Toukokuun puolivälissä järjestettävä #StopHatredNow on usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma, jossa keskustellaan diversiteetistä, inklusiivisuudesta, valtarakenteista, toiseudesta ja intersektionaalisista feministisistä strategioista positiivisessa hengessä. Tällä kertaa #StopHatredNow’ssa kylvetään muutoksen siemeniä sekä kitketään esteitä inklusiivisemman ja intersektionaalisemman taide- ja kulttuurikentän tieltä. 

“Tänä vuonna syvennytään rakenteellisen muutoksen juurruttamiseen, siihen, miten taiteen kenttä sitoutuu pitkäjänteiseen yhdenvertaisuustyöhön”, #StopHatredNow’n taiteellinen johtaja Sonya Lindfors kertoo. Luvassa on keynote-puheita, luentoja, työpajoja, paneelikeskusteluja sekä taiteellista sisältöä, joista valtaosa ohjelmasta järjestetään virtuaalisesti Zoomissa.

Tapahtuman striimiä voi seurata osoitteessa www.stophatrednow.fi.

Tapahtumaviikko käynnistyy instituutiopäivällä

#StopHatredNow’n aloituspäivä tarjoaa sekä hyödyllisiä käytännön oppeja, että herättelee keskustelemaan taide- ja kulttuuri-instituutioiden vastuusta. Kuinka tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyö voidaan nostaa kaiken toiminnan keskiöön? Minkälaisin työkaluin tuotetaan aiempaa saavutettavampaa kulttuuria? Maanantaina puhumassa ovat muun muassa taiteilija Abi Tariq, Anti-Racist Forum ry:n perustaja ja puheenjohtaja Amiirah Salleh-Hoddin sekä Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntija Koko Hubara.

Muihin #StopHatredNow’ssa kuultaviin puhujiin lukeutuvat muun muassa Contemporary Art Archipelagon perustaja ja johtaja Taru Elfving, kirjoittaja ja taiteilija Isa Hukka, kirjailija ja koomikko Raisa Omaheimo, taiteilija Julian Owusu sekä Accesso Culturan perustaja ja johtaja Maria Vlachou. Tapahtuman pääkielu on englanti, mutta osa ohjelmasta järjestetään suomeksi. Osa ohjelmasta myös tekstitulkitaan. Tapahtuma on osallistujille maksuton. 

#StopHatredNow’n tuottavat vuonna 2023 yhteistyössä Catalysti, Globe Art Point, Goethe-Institut Finnland, Helsingin Kaupunki, Kiila ry, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuurikeskus Caisa, MiklagårdArts, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti, Suomen Benelux-instituutti, Taideyliopisto, Taike, UrbanApa ja Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Kuvataiteen talo järjestää yhteistyössä #StopHatredNow’n kanssa 23.5.2023 webinaarin Moninaisuus osana taiteilijuutta ja taiteen tekemistä.

#StopHatredNow on usean eri taideinstituution sekä interkulttuurisen ja rasismin vastaisen organisaation yhteinen tapahtuma-alusta monimuotoisen ja avarakatseisen Suomen puolesta.
www.stophatrednow.fi

 

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 20 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.