Nykytaiteen tilat tekevät vuoden 2023 Art Fair Suomen

Minni Havas: Snack, 2022, kuva: Ilkka Vuorinen, Art Fair Suomi 2023

Nykytaidefestivaali Art Fair Suomi levittäytyy kesäkuussa 6.-18.6.2023 ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulta koko maahan. Tapahtumassa on mukana on kolmekymmentä galleriaa, satakunta taiteilijaa ja kymmenittäin näyttelyitä. Art Fair Suomi juhlii kahden viikon ajan koko Suomen kattavaa monipuolista kuvataiteen kenttää ja taiteen tekijöitä.

Nykytaidefestivaali Art Fair Suomen pääosassa ovat taiteilijat ja taiteen tilat. Tapahtumassa mukana olevien festivaaligallerioiden kirjo on suuri, sillä mukana on yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja. Näyttelyiden ohessa taiteilijoiden työskentelyyn ja näyttelyiden teemoihin voi syventyä osallistumalla yleisökeskusteluihin ja taiteilijatapaamisiin. Osana festivaalia järjestetään mm. AFS23 Talks -keskustelutilaisuuksien sarja, jota on mahdollista seurata myös etäyhteyden välityksellä.

Gallerioissa esitetään näyttelyohjelmiston lisäksi performansseja, konsertteja sekä muuta festivaaliin liittyvää ohjelmaa. Kiinnostaisiko DJ Hämärän kokeellisen musiikin keikka Taidekeskus Idässä, Lappeenrannassa tai tapahtumaviikonloppu, jossa performanssi, musiikki ja äänitaide kohtaavat Taidekorttelissa, Helsingissä? Entä Galleria Huuto Kalasatamassa, Helsingissä tai Taidelainaamo Parsi Kalevan Navetassa, Seinäjoella?

Vuoden 2023 Art Fair Suomi tuo myös ITE-taiteen osaksi festivaalia ja kutsuu kurkistamaan nykypäivän kansanluovuuden valloittavaan maailmaan. Mukana mm. Lintu ja kala! -näyttely Raumalla ja ITE-taiteen kesäkaupunki Parkano.

Art Fair Suomi 2023 avautuu 6.6.2023, jolloin osa festivaaligallerioista juhlii avajaisia normaalia pidemmällä aukioajalla tai erityisellä avajaisohjelmalla. Festivaalin kaikkiin näyttelyihin ja lähes kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Ohjelmistoon kokonaisuudessaan voi tutustua Art Fair Suomen verkkosivuilla.

Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset jäsenjärjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto. www.artfairsuomi.fi

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 20 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.