Seminaari: Mediataiteen historia tulevaisuudessa

Kuva: Vesa Puhakka / AV-arkki, kuvankäsittely: Anne Virta / Poike Production

Aika: perjantai 26.1.2024 klo 10–17
Paikka: MUU Helsinki nykytaidekeskus, Kaapelitehdas, Helsinki
Kieli: suomi

Mediataiteen historia tulevaisuudessa -seminaari kokoaa ja välittää MEHI-hankkeessa kertynyttä monipuolista tietoa ja käytännöllisiä työkaluja sekä suuntaa katsetta tulevaan tarkastellen mediataiteen paikkaa osana tutkimusta ja taidehistoriaa.

Päivän tavoitteena on inspiroida mediataiteen ja museoalan ammattilaisia jatkuvaan historiatyöhön. Aamupäivän työpajoissa esitellään mediataideteosten luetteloinnin ja konservointisuunnittelun, mediataiteen ontologian ja teoskuvien avoimen lisensoinnin käytäntöjä. Tutkimuksellisesti painottuvan iltapäivän aiheisiin alustavat mm. FT Jussi Parikka, FT Riikka Niemelä ja kuva- ja mediataiteilija Merja Puustinen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 19 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.