Kestävän kuvataiteen päivä ja Vihreä taide -sivuston julkistaminen

Kestävän kuvataiteen verkosto järjestää huhtikuussa 2024 Helsingissä kaikille alan toimijoille avoimen tapahtuman. Tilaisuudessa innostetaan kuvataiteen organisaatioita ja taiteilijoita kestävyystoimiin yksin ja yhdessä.

Kestävä kuvataide -verkosto on alan organisaatioille tarkoitettu vertaisverkosto, jonka tavoitteena on vahvistaa kuvataidekentän ympäristöosaamista ja tukea alan siirtymistä ekologisesti kestäviin käytäntöihin. Vuonna 2024 verkostoa vetävät Frame Contemporary Art Finland ja IHME Helsinki, ja se on avoin kaikille kiinnostuneille toimijoille.

Perjantaina 26.4.2024 klo 10–16 koko kuvataidekentälle tarkoitettu tapahtuma koostuu kestävyyttä käsittelevistä asiantuntijapuheenvuoroista ja työpajatyöskentelystä. Tilaisuudessa lanseerataan ekologista kestävyyttä tukeva Vihreataide.fi-sivusto työkaluineen ja innostetaan taiteen toimijoita mukaan verkostoon.

Vihreataide.fi-verkkosivusto sisältää paitsi ympäristövaikutusten mittaamiseen tarkoitettuja työkaluja, myös taidekentän toimijoiden parhaita käytäntöjä ja näyttelytoiminnan eri vaiheisiin liittyviä toimintaohjeita. Työkaluista keskeisin on kuvataiteen kestävyyslaskuri, jolla on mahdollista arvioida taideteoksen, näyttelyn tai muun tuotannon ilmasto- ja luontovaikutuksia. 

Tapahtuma järjestetään Taideyliopiston tiloissa Helsingin Sörnäisissä. Mukaan paikan päälle mahtuu noin 100 osallistujaa. Aamupäivän luentoja on mahdollista seurata myös etänä avoimen striimin välityksellä ja myöhemmin videotallenteina. Ilmoittautuminen tapahtumaan on nyt käynnissä ja sulkeutuu perjantaina 12.4.2024.

Vihreä taide -verkkosivujen kehityshanke on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa Kulttuurin ja luovien alojen uudistumisen rakennetukea. Lisätietoa Frame Contemporary Art Finlandin verkkosivuilla.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 19 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.