Webinaarisarja: Julkisen taiteen klinikka

Vesa-Pekka Rannikko, Vuo, 2020, Espoon keskus. Kuva: Vesa-Pekka Rannikko

Suomen Kuvanveistäjäliiton Julkisen taiteen klinikka -webinaarisarja kokoaa tietoa julkisen taiteen kilpailuihin osallistumisesta kilpailuohjelmaan tutustumisesta ja ehdotuksen tekemisestä valmiiseen teokseen. Keväällä 2024 järjestetään webinaarisarjan kaksi ensimmäistä osaa – sarja jatkuu syksyllä 2024.

Kevään 2024 webinaarikerrat, Kilpailuun osallistuminen I ja II järjestetään kahtena keskiviikkona 17.4.2024 ja 22.5.2024 klo 10-11.15. Webinaarit ovat suomenkielisiä ja avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Webinaarit tallennetaan asiantuntijapuheenvuorojen osalta.

Kilpailuun osallistuminen I
Kilpailuohjelman terminologia ja kilpailuehdotuksen tekeminen

17.4.2024 klo 10.00-11.15

Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa tarkastellaan kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikon johdolla julkisen taiteen kilpailuohjelmaa ja siihen liittyvää termistöä. Konkreettisten esimerkkien avulla pohditaan mitä kaikkea kilpailuehdotuksessa on hyvä huomioida.

Kilpailuun osallistuminen II
Kilpailuehdotuksen tekeminen ja budjetointi

22.5.2024 klo 10.00-11.15

Webinaarisarjan toisessa osassa Vesa-Pekka Rannikon johdolla jatketaan kilpailuehdotuksen ja teosluonnoksen vaatimusten läpikäymistä. Tällä kerralla keskitytään esimerkin avulla erityisesti ehdotukseen sisältyvään kustannusarvioon.

Molemmilla webinaarikerroilla on varattu aikaa osallistujien kysymyksille.

Ilmoittaudu kevään 2024 webinaareihin alta. Saat osallistumislinkin automaattisena vastauksena sähköpostiisi.

Webinaarisarja: Julkisen taiteen klinikat I ja II

Kuvataiteen talo käsittelee lomakkeen yhteydessä annettuja henkilötietoja noudattaen EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja kansallista lainsäädäntöä. Tietoja hyödynnetään tilaisuuden järjestämisessä eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Lisätietoa ja tiedustelut
Suomen Kuvanveistäjäliitto ry
Toiminnanjohtaja Tiina Veräjänkorva, tiina.verajankorva@sculptors.fi

Suomen Kuvanveistäjäliitto ry on vuonna 1910 perustettu suomalaisten ammattikuvanveistäjien valtakunnallinen järjestö, joka edistää ja esittelee suomalaista kuvanveistotaidetta ja tilallista taidetta kotimaassa ja ulkomailla. Liiton ylläpitämä Galleria Sculptor on Suomen ainoa kuvanveistotaiteeseen ja tilalliseen taiteeseen keskittynyt nykytaidegalleria.

Suomen Kuvanveistäjäliitto neuvoo julkiseen taiteeseen ja sen hankintaan, materiaaleihin, tekniikoihin, sopimuksiin ja kuratointiin liittyvissä kysymyksissä huomioiden kuvanveiston eri osa-alueet aina muotokuva- ja hautaveistoksista suuriin julkisiin teoksiin. Neuvontaa annetaan sekä taiteen tilaajille ja ostajille että liiton jäsentaiteilijoille.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 19 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.