Webinaarisarja: Julkisen taiteen klinikka

Vesa-Pekka Rannikko, Vuo, 2020, Espoon keskus. Kuva: Vesa-Pekka Rannikko

Suomen Kuvanveistäjäliiton Julkisen taiteen klinikka -webinaarisarja kokoaa tietoa julkisen taiteen kilpailuihin osallistumisesta kilpailuohjelmaan tutustumisesta ja ehdotuksen tekemisestä valmiiseen teokseen.

Keväällä 2024 järjestetään webinaarisarjan kaksi ensimmäistä osaa – sarja jatkuu syksyllä 2024. Kaikille webinaarikerroille ilmoittaudutaan kerralla täyttämällä tältä sivulta löytyvä ilmoittautumislomake. Viestimme kaikille webinaareihin ilmoittautuneille myös tulevista Julkisen taiteen klinikan webinaareista.

Webinaarit ovat suomenkielisiä ja avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuudet tallennetaan asiantuntijapuheenvuorojen osalta. Kaikilla webinaarikerroilla on varattu aikaa osallistujien kysymyksille.

Julkisen taiteen klinikka III
Julkisen taideteoksen tilaussopimuksen laatiminen

18.9.2024 klo 10.00-12.00

Webinaarissa avataan julkisen taiteen tilaussopimuksessa huomioitavia asioita niin esimerkkisopimuksen kuin mallipohjienkin avulla. Webinaarin asiantuntijoina kuullaan kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikkoa ja Suomen Taiteilijaseuran juristia, kilpailuasiantuntija Viivi Kuosaa.

Ilmoittaudu Julkisen taiteen klinikalle alempana tällä sivulla.


Julkisen taiteen klinikka II
Kilpailuehdotuksen tekeminen ja budjetointi

22.5.2024 klo 10.00-11.15

Webinaarisarjan toisessa osassa jatkettiin Vesa-Pekka Rannikon johdolla jatkettiin kilpailuehdotuksen vaatimusten läpikäymistä. Tällä kertaa keskityttiin ehdotukseen sisältyvään kustannusarvioon ja sen rakentamiseen.

Webinaarin materiaali
Vesa-Pekka Rannikon taustaesitys (pdf)
Malli kustannusarviosta (pdf)

Lisätietoa
Suomen taiteilijaseura: Ohjeita kuvataiteilijan työn hinnoitteluun (pdf)
Suomen Taiteilijaseura: Kuvataiteilijan arvonlisävero-ohje


Julkisen taiteen klinikka I
Kilpailuohjelman terminologia ja kilpailuehdotuksen tekeminen

17.4.2024 klo 10.00-11.15

Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa tarkasteltiin kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikon johdolla julkisen taiteen kilpailuohjelmaa ja siihen liittyvää termistöä. Konkreettisten esimerkkien avulla pohdittin mitä kaikkea kilpailuehdotuksessa on hyvä huomioida.

Webinaarissa käsitellyt kilpailuohjelmat
Yleinen taidekilpailu Kansallismuseon uudisosaan 2023 (pdf)
Puumalan ympäristötaideteoskilpailu 2024 (pdf)

Ilmoittautuminen

Julkisen taiteen klinikan kaikille webinaarikerroille ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake kerran. Viestimme kaikille ilmoittautuneille aina myös tulevista Julkisen taiteen klinikoista.

Webinaarisarja: Julkisen taiteen klinikka III

Kuvataiteen talo käsittelee lomakkeen yhteydessä annettuja henkilötietoja noudattaen EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja kansallista lainsäädäntöä. Tietoja hyödynnetään tilaisuuden järjestämisessä eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Lisätietoa ja tiedustelut
Suomen Kuvanveistäjäliitto ry
Toiminnanjohtaja Tiina Veräjänkorva, tiina.verajankorva@sculptors.fi

Suomen Kuvanveistäjäliitto ry on vuonna 1910 perustettu suomalaisten ammattikuvanveistäjien valtakunnallinen järjestö, joka edistää ja esittelee suomalaista kuvanveistotaidetta ja tilallista taidetta kotimaassa ja ulkomailla. Liiton ylläpitämä Galleria Sculptor on Suomen ainoa kuvanveistotaiteeseen ja tilalliseen taiteeseen keskittynyt nykytaidegalleria.

Suomen Kuvanveistäjäliitto neuvoo julkiseen taiteeseen ja sen hankintaan, materiaaleihin, tekniikoihin, sopimuksiin ja kuratointiin liittyvissä kysymyksissä huomioiden kuvanveiston eri osa-alueet aina muotokuva- ja hautaveistoksista suuriin julkisiin teoksiin. Neuvontaa annetaan sekä taiteen tilaajille ja ostajille että liiton jäsentaiteilijoille.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 19 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.