Helsingin sarjakuvafestivaalit Kaapelitehtaalla

Kuvitus: Reetta Niemensivu

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 31.8.–1.9.2024. Festivaalien teemoina ovat tänä vuonna brittiläinen sarjakuva ja pop, joita lähestytään niin tuoreiden kuin vanhempienkin sarjakuvien näkökulmista. Festivaalin visuaalisen ilmeen on luonut festivaalitaiteilijaksi valittu Reetta Niemensivu. 

Sarjakuvafestivaalien kansainvälisinä vieraina nähdään Dave McKean, Zoe Thorogood, Hamish Steele, Emilia McKenzie, Gareth Brookes Iso-Britanniasta, Anneli Furmark Ruotsista ja Joonas Sildre Virosta. Kotimaisia vieraita nähdään ja kuullaan paneeleissa, haastatteluissa ja näyttelyissä; mukana mm. JP Ahonen, Mika Lietzén, Heikki Rönkkö, ja Niko-Petteri Niva.

Festivaali tarjoaa monipuolista, maksutonta tekemistä sekä lapsille että aikuisille. Ohjelmassa on luvassa kutsuvieraiden haastatteluja, paneelikeskusteluja, kilpailuja, työpajoja ja näyttelyitä. Esillä on sarjakuvaa niin suuremmilta kustantajilta kuin pienlehtienkin muodossa.

Osana sarjakuvafestivaalia järjestetään myös suosittu omakustannetapahtuma Zine Fest. Se jakaa tänäkin vuonna palkinnot pienlehdelle ja verkkosarjakuvalle. 

>> Tutustu ohjelmistoon sarjakuvafestivaalien verkkosivuilla

Suomen Sarjakuvaseura ry on sarjakuvakulttuurin keskusjärjestö, jonka vuodesta 1979 alkaen järjestämä Helsingin sarjakuvafestivaali on Suomen ja Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma. Kävijämäärä on 40 vuodessa kasvanut noin tuhannesta vuosittaiseen 11 000–20 000 henkilöön.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 19 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.