Futurice digitaalisen Kuvataiteen talon kumppaniksi

Digitaalisen Kuvataiteen talon toteuttajakumppanin kilpailuttaminen on päättynyt ja kumppaniksi on valittu innovaatio- ja teknologiayritys Futurice. Futurice erottui edukseen selkeällä ja rohkealla lähestymistavallaan, minkä lisäksi tekijätiimin taustalla on omakohtainen yhteys taiteeseen ja taiteen tekemiseen.

Digitaalisen Kuvataiteen talon kilpailutuksessa oli mukana 10 teknologia-alan toimijaa. Valinnassa painotettiin alan monipuolista asiantuntijuutta, toimintatapojen ketteryyttä ja näkemystä tulevaisuuden teknologioista. Päätös kumppanista tehtiin Kuvataiteen talon hallituksen kokouksessa heinäkuussa 2023 kumppaniehdokkaat pisteyttäen.

Yhteistyö Futuricen kanssa sisältää niin digitaalisen talon palvelumuotoilun, teknisen suunnittelun kuin tuotannonkin. Yhteistyö käynnistetään työpajoilla, joiden pohjalta digitaalista Kuvataiteen taloa ryhdytään hahmottelemaan. Työpajasarjan tavoitteena on ymmärtää ja priorisoida digitaalisen alustan tarpeita, toteutustapaa ja sisältöä. Työpajoissa kuullaan laajasti niihin kutsuttuja taiteilijoita ja jäsenorganisaatioiden edustajia, jotta lopputulos olisi käyttäjälähtöinen ja saavutettava kokonaisuus.

Lisätietoa
Projektipäällikkö Sanni Tiivola-Jurvainen, sanni@kuvataiteentalo.fi

Digitaalinen Kuvataiteen talo mahdollistuu opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman kulttuuri- ja luovien alojen rakennetuen turvin. Tuki on osa Euroopan unionin rahoittamaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 20 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.