BOOKED 2024 – Rakkaudesta kirjoihin ja taiteeseen

Tanja Hamester: The Empowerment Archive – Ostrobothnia Edition, 120 copies, Ostrobothnia 2023.

Taiteilijajärjestö MUU ry:n BOOKED -tapahtuma järjestetään 11.-26.5.2024 Helsingin Kaapelitehtaalla jo kolmatta kertaa. Tänä vuonna tapahtumassa nähdään teoksia lähes 60 taiteilijalta, taiteilijaryhmältä ja organisaatiolta yhdeksästä eri maasta.

Vuodesta 2021 alkaen järjestetty BOOKED on keskittynyt esittelemään innovatiivisia, uusia tai harvoin nähtyjä taiteilijakirjoja ja esitellyt samalla laajan valikoiman painettuun mediaan liittyviä taideteoksia. Ainutlaatuisten kirjateosten, pienipainoksisten julkaisujen, grafiikan, sarjakuvien, postikorttien ja julisteiden rinnalla nähdään piirustuksia ja maalauksia, esineteoksia, sanataidetta, audiovisuaalisia sävellyksiä, verkkotaidetta, installaatioita ja performansseja. Jokaista BOOKED -tapahtumaa on täydentänyt keskustelujen, työpajojen ja näytöksien ohjelma.

Tutustu BOOKED 2024 -tapahtuman ohjelmaan ja osallistuviin taiteilijoihin, taiteilijaryhmiin ja organisaatioihin MUU Helsinki nykytaidekeskuksen verkkosivuilla.

>> Lue lisää

MUU Helsinki nykytaidekeskus on kansainvälinen ja monitaiteinen projektitila ja keskus, joka on omistettu taiteilijoille. Nykytaidekeskusta ylläpitävä MUU ry on vuodesta 1987 toiminut valtakunnallinen ja monitaiteinen monitaidejärjestö, joka edustaa ja edistää Suomessa uusia kuvataiteen muotoja, kuten media-, video-, valo-, ääni-, performanssi-, yhteisö- ja ympäristötaidetta.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 20 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.