Artists Meetup! -tapahtuma mahdollisti taiteilijoiden kohtaamisen

Artists Meetup! Galleria Huudossa kesäkuussa 2023. Kuva: Aukusti Heinonen

Kuvataiteen talo kokosi torstaina 8.6.2023 vapaamuotoiseen Artists Meetup! -verkostoitumistilaisuuteen yli 50 alan ammattilaista. Galleria Huudossa Helsingissä järjestetyn tilaisuuden tavoitteena oli luoda uusia yhteyksiä taiteilijoiden ja eri taiteen lajien välille.

Idea Artists Meetup! -tapahtumasta sai alkunsa Valokuvataiteilijoiden liiton kehittämän vertaismentorointiohjelman pohjalta. Ohjelmasta kerätyn palautteen perusteella taiteilijoiden väliselle tutustumiselle ja verkostoitumiselle nähtiin vahva tarve.

“Kuvataiteilijan työ on ajoittain yksinäistä ja joskus jopa vakavaakin, eikä keskinäiseen tutustumiseen ja verkostoitumiseen ole aina aikaa tai mahdollisuuksia. Siksi järjestimme verkostoitumistilaisuuden, jossa oli tavoitteena rennosti tutustua muihin vertaismentorointiohjelman kollegoihin ja Suomessa asuviin ulkomaalaisiin taiteilijoihin ja kulttuurialan ammattilaisiin”, kertoo Kuvataiteen talon hallituksen puheenjohtaja, kuvataiteilija Joonas Ahlava.

Artists Meetup! kokosi verkostoitumaan paitsi kuvataiteilijoiden vertaismentorointiohjelmaan vuonna 2023 osallistuvat, myös ohjelmaan aiempina vuosina osallistuneet alumnit. Kaikkiaan tapahtuma keräsi yli 50 osallistujaa.

Tapahtumassa kannustettiin uusien ihmisten kohtaamiseen ja illan aikana luotiinkin lukuisia uusia kontakteja ja vaihdettiin yhteystietoja. Tapahtumasta kerätty palaute kertoi, että yli 90 % osallistuneista piti tapahtumaa hyvänä tai erinomaisena. “Kiitos kun järjestitte tilaisuuden! Se oli tosi piristävää!”

Vuoden 2023 kuvataiteilijoiden vertaismentorointiohjelman toiminta jatkuu aina vuoden loppuun asti. Kuluvan vuoden ohjelmaa on ollut järjestämässä kuusi Kuvataiteen talon jäsenorganisaatioita. Haku vuoden 2024 ohjelmaan aukeaa joulukuussa 2023 järjestävien organisaatioiden mukana olon vahvistuttua. Artists Meetup! –verkostoitumistilaisuus on myös jatkossa osa ohjelman toimintaa.

Vertaismentorointiohjelma ja webinaarit ovat osa Kuvataiteen talon ja sen jäsenorganisaatioiden yhteistä palvelukehitystyötä, jonka ensimmäinen vaihe kohdentuu taiteen tekijöille suunnattuihin palveluihin. Kehittämishanketta on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Kuvataiteen talo

KUVATAITEEN TALO on 20 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.