Kuvataiteen talo ry:n sääntömääräinen syyskokous

13.12.2023 klo 16, Sofia Helsinki tai etäyhteys

Syyskokouksessa käsitellään Kuvataiteen talo ry:n sääntömääräiset asiat; hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024 sekä valitaan uusia hallituksen jäseniä.

Syyskokous järjestetään hybridimuotoisena; kokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteyden, Zoom -verkkokokoustyökalun välityksellä tai paikan päällä Sofia Helsingissä (Anni -kokoustila, Sofiankatu 4 C, 00170 Helsinki).

Hallituksen jäsenten valitseminen erovuoroisten tilalle

Vuoden 2023 syyskokous valitsee Kuvataiteen talon hallitukseen erovuoroisten tilalle kolme uutta varsinaista jäsentä vuosille 2024–2025. Valittavista hallituksen jäsenistä yksi edustaa kokouksen päätöksellä aiemman hallituskokoonpanon tapaan jäsenorganisaatioiden henkilökuntaa ja kaksi taiteilijakuntaa.

Erovuorossa ovat toiminnanjohtaja/ asiamies Alina Mänttäri, kuvataiteilija Paula Puoskari ja kuvataiteilija Sampo Malin. Hallituksessa jatkavat puheenjohtaja, kuvataiteilija Joonas Ahlava sekä hallituksen asiantuntijajäsenet Fatim Diarra, Arto Sivonen ja Jyri Tawast.

Jäsenorganisaatioiden ennakkoon 26.11.2023 mennessä asettamat ehdokkaat hallituksen jäseniksi löytyvät tältä sivulta osana kokousmateriaalia. Hallituksen kokoonpanoon toivottiin ehdokkaita niin operatiivisen henkilökunnan kuin taiteilijakunnankin edustajista. Uusilta hallituksen jäseniltä toivomme näkemystä ja kokemusta Kuvataiteen talon ajamista, alan yhteisistä teemoista sekä ajankohtaisista kehitystyön kohteista liittyen digitaalisuuteen ja tilakysymykseen. Toivomme lisäksi huomioitavan, että hallituksen jäsen edustaa hallituksessa koko jäsenistön etua taustaorganisaatiotaan laajemmin.

Kokousedustajan ilmoittaminen

Pyydämme ilmoittamaan organisaationne äänivaltaa käyttävän kokousedustajan alla olevan lomakkeen välityksellä maanantaihin 11.12.2023 mennessä. Erillistä valtakirjaa tai pöytäkirjaotetta ei ole tarpeen toimittaa. Täyttämällä lomakkeen lähetämme osallistumisohjeet automaattivastauksena suoraan kokousedustajalle.

Pyydämme ilmoittamaan samaa lomaketta käyttäen myös muut mahdolliset organisaationne kokousedustajat. Kuvataiteen talon jäsenorganisaatioiden henkilökunnalla sekä nimetyillä ehdokkailla hallituksen jäseniksi on kokouksessa läsnäolo-oikeus. Mikäli äänivaltaa kokouksessa käyttävä edustaja on myös ehdokkaana hallituksen jäseneksi, pyydämme merkitsemään asian lomakkeeseen.

Kokouspaikka ja turvallisemman tilan periaatteet

Syyskokous järjestetään Sofia Helsingin Anni -kokoustilassa. Kokoustilat sijaitsevat Kiseloffin talon toisessa kerroksessa parvella, jonne on suora käynti portaita pitkin Sofian kahvilasta. Kahvilatilaan pääset suoraan Aleksanterinkadun puoleisesta sisäänkäynnistä. Olethan meihin etukäteen yhteydessä, mikäli kaipaat lisätietoa tilan esteettömyyteen liittyen.

Lisätietoa kokouspaikasta löydät Sofia Helsingin verkkosivuilta.

Huomioithan, että Kuvataiteen talon toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Pyydämme jokaista tilaisuuksiimme osallistuvaa kunnioittamaan yhteisiä periaatteitamme ja luomaan turvallisen ja kaikkia kunnioittavan tilan.

sofia-transparent-mv

Esityslista ja kokousmateriaali

1 § Kokouksen avaaminen
2 § Kokousvirkailijoiden valitseminen
3 § Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
4 § Työjärjestyksen hyväksyminen
5 § Edellisen kokouksen pöytäkirjan merkitseminen tiedoksi (liite 1)
6 § Vahvistetaan seuraavan toimintavuoden toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksujen suuruudet (liite 2 ja 3)
7 § Vahvistetaan hallituksen palkkioiden suuruus
8 § Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle (liite 4)
9 § Muut mahdolliset asiat
10 § Kokouksen päättäminen

Syyskokouksen kutsu ja esityslista (pdf)
Liite 1: Vuosikokouksen 2023 pöytäkirja (pdf)
Liite 2: Toimintasuunnitelma vuodelle 2024 (täydentyy pikimmiten)
Liite 3: Talousarvio vuodelle 2023 (täydentyy pikimmiten)
Liite 4: Ehdokkaat hallituksen jäseniksi (pdf)

Lisätietoa ja tiedustelut
Projektikoordinaattori Venla Styrman, venla@kuvataiteentalo.fi

Kokousedustajan ilmoittaminen

Syyskokous 2023
Ilmoittamamme henkilö osallistuu kokoukseen
Edustaja osallistuu kokoukseen

Kuvataiteen talo ry käsittelee lomakkeen yhteydessä annettuja henkilötietoja noudattaen EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja kansallista lainsäädäntöä. Tietoja hyödynnetään tilaisuuden järjestämisessä eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.