Alustava visuaalinen ilme ja nimiehdotukset

Maanantaina 22.1.2024 klo 14.30-16
Google Meet -etäyhteys

Jäsentilaisuudessa esitellään ensimmäiset ehdotukset Kuvataiteen talon visuaalisesta ilmeestä sekä keskustellaan Kuvataiteen talon nimestä ja nimiprosessin seuraavista askelista. Lisäksi kuullaan ja kerätään jäsenorganisaatioiden palautetta yhdessä brändikumppani N2 Albiinon kanssa vuodenvaihteessa 2023-24 toteutetun brändityön ensimmäisistä tuloksista.

>>> Tutustu tilaisuuden sisältöön

Viimeistelty identiteetti ja tarina

Maanantaina 12.2.2024 klo 14.30-16
Google Meet -etäyhteys

Jäsentilaisuus on jatkoa aiemmalle bränditilaisuudelle, josta kerättyjen kommenttien pohjalta esitellään nyt Kuvataiteen talon viimeistelty brändi-identiteetti. Nimipäätökseen pohjautuen jaetaan lisäksi ehdotus bränditarinasta. Brändi-identiteetin esittelee N2 Albiinon tiimi ja tilaisuudessa keskustellaan valinnoista ja ehdotuksista.

>>> Tutustu tilaisuuden sisältöön

Yhteyshenkilö Kuvataiteen talon toimistolla
Projektipäällikkö Sanni Tiivola, sanni@kuvataiteentalo.fi

steve-johnson-jpOaHQdBBok-unsplash

Mikä brändityö?

Kuvataiteen talon arvot ja toimintaympäristö nostavat taiteen ja taiteilijoiden äänen merkittäväksi määrittäväksi tekijäksi talon brändi-ilmettä ja viestintää suunniteltaessa. Visuaalisen ilmeen tulee toimia monipuolisesti erilaisissa ympäristöissä ja viestiä onnistuneesti ja rohkeasti kaikesta siitä, mitä Kuvataiteen talo eri kohderyhmilleen on.

Tämä teksti on poiminta Kuvataiteen talon vuoden 2024 toimintasuunnitelmasta.

Brändityö avasi keskustelun Kuvataiteen talon nimestä

Kuvataiteen talo haluaa olla rohkea alansa yhdistäjä ja edelläkävijä - tämän tulisi välittyä myös talon nimestä. Suomeen on perustettu useita eri alojen toimintaan keskittyneitä taloja, joissa sana "talo" on osa nimeä. Kuvataiteen talo on nimenä jatkumoa tälle, mutta haluammeko sitä vai haluammeko erottua?

Yhteinen keskustelu Kuvataiteen talon tulevasta nimestä on tärkeää käydä nyt, kun talon brändiä suunnitellaan ja rakennetaan. Parhaimmillaan nimi on myös tunnistettava tunnus ja tukee talon tarinaa. Nimi voi liittyä tai olla liittymättä sijaintiin.

MILLAINEN ON HYVÄ NIMI?

  • Hyvä nimi on mieleenpainuva erottuvuustekijä.
  • Hyvä nimi ei ole geneerinen tai pitkä vaan omaleimainen ja napakka.
  • Hyvä nimi on ymmärrettävä, kertoo haluttua tarinaa ja inspiroi.
  • Nimi voi olla esim. toimintaa kuvaava, metafora, vierassana.
  • Nimen tulee olla vapaa (nimi ja url) sekä hakukonelöydettävä


AVOIN KUTSU NIMIEHDOTUKSILLE

Onko mielessäsi sopiva nimi Kuvataiteen talolle? Otamme vastaan ehdotuksia nimestä sunnuntaihin 14.1.2024 asti. Nimiehdotukset ja alustava visuaalinen ilme esitellään jäsenistölle maanantaina 22.1.2024.

KUVATAITEEN TALO on 18 taiteilijavetoisen kuvataideorganisaation yhteistyöhanke. Kehitämme näkemyksellisesti uutta yhteistyötapaa, edistyksellistä digitaalista toimintaympäristöä sekä ainutlaatuisia yhteisiä toimitiloja.

KUVATAITEEN TALO on valmistuttuaan korkealuokkaisen näyttelytoiminnan, kiinnostavien tapahtumien, uudenlaisen taidekaupan ja moninaisen taideyhteisön elävä koti.